14 Jun 2021

Snacks in de airfryer - Zo doe je dat!

Recent een airfryer aangeschaft? Of misschien ben je benieuwd of bepaalde diepvries producten in de airfryer te maken zijn? Met een Airfryer frituur je met hete lucht in plaats van olie, waardoor het een stuk gezonder kan worden om jouw snacks hierin te bereiden. Maar kan het met elk product?

Wat is een Airfryer?

Een airfryer word wel eens een heteluchtfriteuse genoemd. Hierin kan je friet bakken met minder vet, maar hebben ook een tal van andere mogelijkheden. Gewone gerechten worden in een handomdraai gemaakt, van gewone aardappels, groente en vlees tot het bakken van broodjes, cake en taart. 

Kunnen deze broodjes/snacks in de airfryer?

Eigenlijk is er maar 1 simpele regel die je hoeft te onthouden:
"Alles wat je kan bereiden in een oven of een friteuse, kan je bereiden in een airfryer."

Het belangrijke is dat je altijd opvolgt wat er op de verpakking staat aangegeven.
Wat ik zelf handig vind is om een beetje te spelen met de tijden die voor de oven zijn aangegeven. Als je niet zeker bent of het al gaar genoeg is, dan kan je de airfryer altijd even pauzeren om te kijken hoe het met je eten gaat. Hoe vaker je het gebruikt, hoe handiger je word in het inschatten en lezen voor de perfecte tijden. 

Is de airfryer gezonder dan in de oven of frituren?

Een airfryer is eigenlijk een mini heteluchtoven en het is dus gezonder dan te frituren, maar het ligt er natuurlijk aan of je zelf ook olie toevoegt en het eten wat je erin maakt. Omdat de airfryer zo veelzijdig is, is het misschien een leuk idee om er ook vlees, vis of groenten in te bereiden! Wij bij Bfreez houden wel van de airfryer snacks - dus hieronder een paar lekkere snacks om uit te proberen!

Heerlijke gluten- en lactosevrije chickenfingers van Schär. Krokant en heerlijk als snack of bij de salade.

 

 

 

 

Pão de Queijo van Guto's zijn heerlijke glutenvrije Braziliaanse kaasbroodjes. Een zak van 300 gram bevat ongeveer 15 kaasbroodjes. 

In de airfryer worden deze heerlijk krokant aan de buitenkant en lekker zacht aan de binnenkant. 

 

 

 

Kroketten van Consenza, perfect voor de airfryer, waar ze heerlijk krokant worden. Glutenvrij- en lactosevrij en gemaakt van biologisch vlees. 

 

 

 

 

Maak je eigen snacks met het bladerdeeg van Lieke is vrij.
Desserts, hartige snacks, alles is mogelijk met dit heerlijke glutenvrije en biologische bladerdeeg!

 

 

 

 

Bronnen:
De Beste

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter